Tuesday 21 February 2012

Kako izabrati Avon damu

Posted by Avon katalog at 07:49
Dakle, kako izabrati, a ne kako naći Avon damu. Sigurna sam da u vašoj okolini ima nekoliko devojaka koje imaju Avon katalog, samo treba da se raspitate. Kad dođete do nekih imena, radi se o tome kako suziti izbor te naći baš Avon damu koja će vama odgovarati.

Idealna Avon dama je retka zverka.
Morate imati na umu da velika većina žena i devojaka koje se time bave, rade to usput, uz neki drugi posao (nema tu nešto mnogo para da bi se moglo raditi full time). Trik je naći onu koja je ipak malo i zainteresovana za to čime se bavi. Uvek mi je bilo bezveze kad vidim devojku koja ti uvali katalog, a ne zna šta se nalazi u njemu, ne ume da objasni razliku između dva ruža ili da makar okvirno preporuči najbolju kremu za vašu kožu.

Dakle, sad ću vas naučiti šta je sve od materijala i treninga dostupno vašim Avon damama, a dalje ćete, nadam se, sami moći da razaberete da li je vaša dama to sve prošla, i sa kakvim ocenama (hm, ocene se zapravo ne dobijaju, ali ćete vi, kao njen saradnik, moći da je ocenite za sebe).

Pre svega, sve nove Avon dame imaju mogućnost da prisustvuju nečemu što se zove «Beauty training». Tu uče neke osnovne i malo detaljnije stvari o nezi kože i osnovama šminkanja, kao i o samoj kompaniji. Nažalost, veliki broj novih Avon dama prosto preskoči ovaj trening (nije obavezan). Pitanja kojima možete najlakše da proverite da li je vaša dama prisustvovala ovom treningu : koja su tri koraka nege kože? zašto treba da koristim korektor i kada u toku šminkanja ga nanosim? I, verovali ili ne, mnoge Avon dame ne znaju da je Avon američka kompanija. 

Dalje, Avon damama stoji na raspolaganju besplatan materijal za edukaciju o novim i starim proizvodima, zove se My Avon Magazine i objavljuje se uz svaki novi katalog. Tu se mogu naći detaljna uputstva o novim proizvodima, kako se koriste, kojem tipu kože / starosnoj grupi ih treba preporučiti, kako da se dobiju najbolji efekti… Ako vaša Avon dama ne zna makar najosnovnije informacije o novom proizvodu, uputite je na ovo štivo.

Treća stvar, po meni i najvažnija: uzorci. Avon dame mogu poručiti uzorke skoro svih krema, ruževa, podloga, parfema i toaletnih voda koje postoje u katalogu. Da li ste već poručivali kremu koja ne odgovara vašoj koži? Nije problem u proizvodu, Avon ima prilično dobre kreme. Stvar je u tome da je niste prvo probali. A ruževi koji imaju različitu boju od kataloga? Podloga koja je ipak za nijansu tamnija od vašeg tena? Tražite uzorke! Nemojte preterivati, ipak – vaša dama treba nešto i da zaradi za sve cimanje oko poručivanja, kupaca i naplate, ali nemojte se ustezati da je pitate za uzorak. Ako ga nema trenutno, može da ga poruči – malo ćete duže čekati, ali isplati se.

Ako pak tražite Avon damu preko interneta, mislim da je najbolje mesto za to Facebook stranica AVON kozmetika. Devojka koja je vodi je, mislim, iz Niša, ali preko nje možete naći dame iz skoro svih krajeva Srbije – ili se uključiti u Avon, pa vi biti savršena Avon dama vašim prijateljicama. Aktuelni Avon katalog možete pronaći na ovoj stranici u obliku foto albuma. 


0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2011 Avon katalog | Design by Kenga Ads-template